חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס לימון של אורנה ואלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brלא בעייה להשיג עלה ז'לטין, אבל למי שדווקא רוצה להכין עם אבקת ז'לטין - הוראות ההמרה brלאבקה הוכנסו לפורום "בין הסירים". br br brאני מכפילה את כמות התחתית וגם את כמות המילוי br br
עוגת מוס לימון של אורנה ואלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brלא בעייה להשיג עלה ז'לטין, אבל למי שדווקא רוצה להכין עם אבקת ז'לטין - הוראות ההמרה brלאבקה הוכנסו לפורום "בין הסירים". br br brאני מכפילה את כמות התחתית וגם את כמות המילוי br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לקלטית:
170 גרם ביסקוויטים "פתי בר" טחונים דק.
100 גרם חמאה מומסת
נייר אפייה
למילוי:
1.5 עלי ז'לטין שהתרככו במים
1/2 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
1 כף סוכר
מעט מלח
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר וניל
אופן ההכנה
הקלטית:
מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מערבבים את הביסקוויטים והחמאה ומהדקים היטב בתחתית התבנית.
המילוי:
מניחים את עלי הג'לטין בקערית ומכסים במים עד להמסת העלים ( כ-15 דקות). מוציאים את עלי הג'לטין לאחר שהתרככו ומסננים מהמים.
מערבבים את מיץ הלימון, הסוכר והחלמונים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את עלי הג'לטין וממשיכים לערבב. מסננים את הבלילה לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
מקציפים את החלבונים. הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הקרם לימון בהדרגה ומערבבים. יוצקים את הבלילה עם תחתית הפירורים ומקררים למשך שעתיים.
מקציפים את השמנת המתוקה וסוכר הווניל ומורחים על העוגה.
מגיש: שרון שני
מקור: מסעדת אורנה ואלה
שתף את המתכון