הוראות הכנה
מרכיבים
לקלטית:
170 גרם ביסקוויטים "פתי בר" טחונים דק.
100 גרם חמאה מומסת
נייר אפייה
למילוי:
1.5 עלי ז'לטין שהתרככו במים
1/2 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
1 כף סוכר
מעט מלח
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר וניל
אופן ההכנה
הקלטית:
מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מערבבים את הביסקוויטים והחמאה ומהדקים היטב בתחתית התבנית.
המילוי:
מניחים את עלי הג'לטין בקערית ומכסים במים עד להמסת העלים ( כ-15 דקות). מוציאים את עלי הג'לטין לאחר שהתרככו ומסננים מהמים.
מערבבים את מיץ הלימון, הסוכר והחלמונים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את עלי הג'לטין וממשיכים לערבב. מסננים את הבלילה לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
מקציפים את החלבונים. הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הקרם לימון בהדרגה ומערבבים. יוצקים את הבלילה עם תחתית הפירורים ומקררים למשך שעתיים.
מקציפים את השמנת המתוקה וסוכר הווניל ומורחים על העוגה.
מגיש:
מקור: מסעדת אורנה ואלה
שתף את המתכון