הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח מלא
40 גרם שמרים
כפית סוכר
מלח
חצי כוס חלב [ לפרווה ניתן להשתמש במיםבלבד כוס אחת]
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים בחלב שחומם במיקרו לחצי דקה
מוסיפים את הסוכר ומניחים לתפוח
שמים בקערה גדולה את הקמח מוסיפים את השמרים התוססים מוסיפים מלח ושמן זית
לשים תוך כדי הוספת מים עד קבלת בצק אחיד
מתפיחים את הבצק שעתיים לפחות
לשים את הבצק פעם נוספת יוצרים לחמניות בצורת הגבטה
ותפיחים למשך 40 דקות
משמנים תבנית אפיה ומניחים את הלחמניות ואופים בחום של 230 מעלות למשך 25 דקות
בתאבון
מגיש:
מקור: ניסים רסר מטבח
שתף את המתכון