חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שקדי עגל על הפלנצ'ה ברוטב בלסמי ויין אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שקדי עגל על הפלנצ'ה ברוטב בלסמי ויין אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שקדי עגל
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב: 400 מ"ל חומץ בלסמי
200 מ"ל יין אדום
70 גרם סוכר חום דמררה
לסלט: ארוגולה שטופה ונקייה
50 גרם אגוזי לוז קצוצים
1 כפית גרידת לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את השקדים כ-45 דקות במים רותחים. מצננים ומנקים את השקדים מגידים, קרומים וחלקים שחורים. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
לרוטב מבשלים את החומץ הבלסמי, היין והסוכר בסיר בעל תחתית כפולה ומצמצמים בחצי. מנמיכים את האש וממשיכים לצמצם עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.
לסלט מערבבים את הארוגולה, גרידת הלימון, אגוזי הלוז וכף שמן זית. מתבלים עם מעט מלח דק ופלל שחור גרוס.
להכנת המנה מחממים מחבת ברזל עבה על הכיריים או על האש לחום גבוה. מניחים את השקדים. מוסיפים מלח גס ופלפל גרוס טרי וצורבים לקבלת גוון חום זהוב. הופכים וחוזרים על הפעולה.
עורמים את הסלט במרכז צלחת ההגשה, מניחים את השקדים הצרובים מסביב ויוצקים בזיגזג בעזרת כף את הרוטב על הצלחת.
מגיש: dylam
מקור: שף יוסי אסרף ממסעדת פורטרהאוס
שתף את המתכון