הוראות הכנה
מרכיבים
קילו וחצי לפת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
קילו סוכר
חצי ליטר מים
מיץ מלימון אחד
4 רצעות קליפת לימון
75 גרם שורש גנגיר טרי חתוך לקוביות קטנות
4 כפיות ברנדי
אופן ההכנה
מרתחים את הלפת במים מנמיכים את האש למשך 10 דקות
מחליפים את המים וחוזרים על הפעולה ל10 דקות נוספות
מסננים את המים
מכינים סירופ:
מרתיחים סוכר מים מיץ וקליפת לימון מערבבים עד שהסוכר נמס
מצננים מעט מוסיפים את הלפת והגנגיר ומרתיחים פעם נוספת מנמיכים את האש
ומבשלים כ שעתיים עד שהלפת מקבלת שקיפות
מוצאים את הלפת לצנצנת מעוקרת וממשיכים להרתיח את הנוזלים בסיר ל5 דקות נוספות
מעבירים את הנוזלים לצנצנת ומוסיפים 4 כפיות ברנדי
מכסים
מצננים ושומרים במקרר
בתאבון
מגיש:
מקור: שוורץ
שתף את המתכון