חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוגל פירות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוגל פירות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 450 גרם קמח
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר חום
1 כף גדושה קינמון
מלח
4 ביצים
למלית: תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
דובדבנים חמוצים
פטל אדום
אוכמניות
דומדמניות
סוכר
קינמון
סיידר תפוחים
ליקר אוכמניות (או קסיס)
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
מניחים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לקבלת בצק אחיד. מקמחים יריעת פרגמנט גדולהומרדדים עליה את הבצק לעלה מלבני דק מאד.
מפזרים על הבצק את התפוחים והפירות האדומים. מפזרים סוכר וקינמון. משמנים מעט את שולי הבצק ואת הפירות ובעזרת הנייר יוצרים מהבצק גלילה עבה. יוצרים מעין שבלול מהגליל תוך כדי עזרה על ידי שימון נוסף של הבצק.
משמנים היטב סיר בגודל מתאים לשבלול ומכניסים לתוכו את השבלול עם הנייר. משמנים שוב את השבלול ומכסים הכל בסיידר תפוחים ובליקר אוכמניות. משמנים את שולי הניירומכסים בהם את הקוגל. סוגרים את הסיר עם מכסה ואוטמים את הרווח בין הסיר והמכסה בבצק עשוי קמח ומים. מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-110 מעלות למשך לילה שלם.
מגיש: dylam
מקור: שף חיים כהן
שתף את המתכון