חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם פירות " הנס ברטלה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם פירות " הנס ברטלה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ליטר חלב פושר
1.2 קילו קמח מנופה היטב
60 גרם שמרים טריים
120 גרם סוכר
120 גרם חמאה רכה
20 גרם מלח
2 ביצים
120 גרם צימוקים
120 גרם שזיפים שחורים יבשים קצוצים דק
120 גרם מישמש יבש קצוץ דק
120 גרם תאנים יבשות קצוצות דק
120 גרם תמרים יבשים קצוצים דק
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
100 גרם שקדים קצוצים דק
100 גרם דובדבנים מסוכרים קצוצים דק
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
ראש העיסה :
ממיסים שמרים וחצי מכמות הסוכר במעט חלב מוסיפים קמח עד שמקבלים בצק דליל
כמעט בלילה מכסים במעט קמח ומתפיחים עד הכפלת הכמות
בצק :
מוסיפים את ראש העיסה לקמח מוסיפים ביצים מלח יתרת החלב ואגוז מוסקט לשים לבצק
אחרי כ- 3 דקות לישה, מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ 7 דקות.
מתפיחים את הבצק במשך 30 דקות, לשים פעם נוספת ,מערבבים את כל הפירות והאגוזים
ומוסיפים לבצק. מערבבים היטב.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומניחים כל כדור למנוחה של 5 דקות.
מגלגלים לצורה מאורכת מניחים בתבנית "אנגליש קייק" משומנת, מורחים ביצה ומתפיחים לפחות שעה.
אופים כ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות
בתאבון.
מגיש: עוזרד
מקור: הנס ברטלה
שתף את המתכון