הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דג ים פרוס לפרוסות עבות (אני השתמשתי בנסיכת הנילוס)
4 - 5 עגבניות פרוסות
1 - 2 פלפלים חריפים
4 - 8 שיני שום
מעט פחות מחצי כוס שמן
מעט מלח, מעט פלפל שחור, 3 כפיות פפריקה מתוקה, 3 כפות כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה
סוחטים על הדג מיץ לימון. מפזרים מעט מלח גס ומעמידים למשך עשר דקות.
טובלים בקמח ומנערים ומטגנים במחבת עם שמן עד שמזהיב מעט משני הצדדים.
מניחים בסיר רחב (יש לי סיר מיוחד כזה לדגים, כמו מחבת אבל עם דפנות גבוהות יותר), היכול להכיל את הדגים בשכבה אחת בצפיפות. מחממים חצי כוס שמן ומטגנים דקה-שתיים את הפלפלים החריפים הפרוסים והשום הכתוש. מוסיפים את התבלינים, מערבבים על האש עוד דקה ומעיבירם את הרוטב לקערה, בלי לשוטף את הסיר.
מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות הדגים, ועליהם חצי מהכוסברה וחצי מרוטב השום והפלפלים. על אלו מניחים את פרוסות הדג המיטוגנות ועליהן יוצקים את שארית הרוטב והכוסברה.
מכסים ומבשלים עשר דקות.מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 - 15 דקות. מדי פעם מטלטלים את הדגים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון