חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דגים ברוטב פיקנטי -חריימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דגים ברוטב פיקנטי -חריימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דג ים פרוס לפרוסות עבות (אני השתמשתי בנסיכת הנילוס)
4 - 5 עגבניות פרוסות
1 - 2 פלפלים חריפים
4 - 8 שיני שום
מעט פחות מחצי כוס שמן
מעט מלח, מעט פלפל שחור, 3 כפיות פפריקה מתוקה, 3 כפות כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה
סוחטים על הדג מיץ לימון. מפזרים מעט מלח גס ומעמידים למשך עשר דקות.
טובלים בקמח ומנערים ומטגנים במחבת עם שמן עד שמזהיב מעט משני הצדדים.
מניחים בסיר רחב (יש לי סיר מיוחד כזה לדגים, כמו מחבת אבל עם דפנות גבוהות יותר), היכול להכיל את הדגים בשכבה אחת בצפיפות. מחממים חצי כוס שמן ומטגנים דקה-שתיים את הפלפלים החריפים הפרוסים והשום הכתוש. מוסיפים את התבלינים, מערבבים על האש עוד דקה ומעיבירם את הרוטב לקערה, בלי לשוטף את הסיר.
מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות הדגים, ועליהם חצי מהכוסברה וחצי מרוטב השום והפלפלים. על אלו מניחים את פרוסות הדג המיטוגנות ועליהן יוצקים את שארית הרוטב והכוסברה.
מכסים ומבשלים עשר דקות.מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 - 15 דקות. מדי פעם מטלטלים את הדגים.
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון