חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שתי גירסאות הכנה : חלבית ובשרית br brמרק עדין לאניני טעם. מתאים לאירוחים ולארוחת "מזנון"
מרק ארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שתי גירסאות הכנה : חלבית ובשרית br brמרק עדין לאניני טעם. מתאים לאירוחים ולארוחת "מזנון"
הוראות הכנה
מרכיבים
12-14 תחתיות ארטישוק קפואות ( במקור כתוב לבבות - אבל אני משתמשת בתחתיות באין לבבות קפואות)
2 בצלים גדולים
מעט מאוד שמן
ציר ( בשר/ירקות/מים+אבקת מרק) - עד לסמיכות שאוהבים
צנוברים מוקפצים, או גרעיני חמניות קלויים, או גרעיני דלעת קלויים, או קרוטונים
פטרוזיליה קצוצה , או עירית קצוצה או ירק אחר שאוהבים
קמצוץ פלפל לבן
לגירסה החלבית:
שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לבשל בתוך מעט ציר את הארטישטוק + הבצלים חתוכים לרבעים עד לריכוך ( אפשר בסיר לחץ)
לרסק למחית חלקה ולהוסיף מעט מאוד שמן
להוסיף נוזלים (כאמור לעיל ציר או מים ) עד לסמיכות שאוהבים
בגירסה החלבית - להוסיף את השמנת המתוקה
לבשל מעט
להוסיף קמצוץ פלפל לבן
לצקת ולעטר במה שבחרתם מהחומרים שפורטו לעיל
בגירסה הבשרית - הכל אותו דבר חוץ מהשמנת שאותה לא מוסיפים ( אלא את הנוזל בלבד)
מגיש: שרון שני
מקור: גזיר עיתון ישן מאוד
שתף את המתכון