הוראות הכנה
מרכיבים
4 ירכי שוק בינוניים
100 גרם אטריות אורז
חופן נבטים
3 עלי כרוב סיני חתוך גס
4 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
6 גבעולי כוסברה קצוצים דק
1 גבעול סלרי חותך גס
30 גרם בוטנים קלויים כתושים
4 שיני שום קצוצות מטוגנות עד להשחמה קלה
סויה בהירה
ממרח חריף תאילנדי (פלפל חריף סודני+שמן , טחון יחד)
סוכר
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את הירכיים כשעה בתוך סיר מכוסה ובו 1.5 ליטר מים ו-1/2 כפית מלח על אש נמוכה
מוציאים מהסיר את העוף, מפרקים את הבשר מהעצם ושמים בצד.
מוסיפים לציר את הסלרי והכרוב הסיני, מתבלים במעט סויה ממרח החריף 3 כפיות סוכר.
חולטים את האטריות בציר ושמים בקערה, מעל שמים את הנבטים, הבצל הירוק והעוף
יוצקים את המרק והירק שבתוכו ומעל מעטרים בבוטנים, בכוסברה קצוצה ובשום מטוגן.
מגיש:
מקור: שף מסעדת הצופיה אילת
שתף את המתכון