הוראות הכנה
מרכיבים
8 דגי לברק במשקל בינוניים
4 לימונים
400 גרם עגבניות שרי
250-300 מ"ל שמן זית איכותי
2 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
חופן עשבי תיבול (רוזמרין,תימין,מרווה,כוסברה)
2 ראשי שום
מלח גס
פלפל גרוס
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.
בתבנית אפייה מניחים את עגבניות השרי.
מזליפים שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח גס ומפזרים מעט עשבי תיבול. אופים בתנור
כ 40 דקות עד שהעגבניות לחות.
שוטפים את הדגים היטב ומיבשים. חותכים את הלימונים לפרוסות ומעבירים לקערה
מוסיפים את עשבי התיבול, שיני שום, צ'ילי , 50 מ"ל שמן זית, מלח ופלפל. כותשים את התערובת בצורה גסה.
מורחים את הדגים בתערובת ודוחסים מעט מהתערובת פנימה. מסדרים את הדגים על מגש אפיה מעל העגבניות ואופים 20 דקות עד שהדגים זהובים ופריכים.
מגיש:
מקור: צופיה
שתף את המתכון