הוראות הכנה
מרכיבים
חזה עוף או נסיכת הנילוס חתוך בגודל של 2 על 4-5 ס"מ,
1 כף שמן צ'ילי
10 עלי ליים- קפיר מיובשים
3 כפות מיץ ליים (אם אין, אפשר לימון רגיל)
4 גבעולי בצל ירוק
1 כוס פטריות חצויות לשניים
2 כפות רוטב דגים
3 גבעולים של למון-גראס,
1 חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, פרוסה לפרוסות דקיקות
חופן עלי כוסברה לעיטור והוספת טעם
אופן ההכנה
מביאים את ציר העוף לרתיחה בסיר
מוסיפים את עלי הליים וגבעולי עשב הלימון לסיר, ומבשלים יחד כחמש דקות
מוסיפים את פיסות העוף/מסיכת הנילוס, הפטריות, פרוסות הג'ינג'ר ושמן הצ'ילי, ומרתיחים יחד שתיים-שלוש דקות
מורידים מהאש
מוסיפים את רוטב הדגים, הבצל הירוק ומיץ הליים ומערבבים.
טועמים - יש האוהבים את זה חמוץ יותר, אז מוסיפים ליים/לימון
אם אוהבים מלוח יותר - מוסיפים מלח או טיפת רוטב סויה.
מקשטים בקצת כוסברה קצוצה, ומגישים.
מגיש:
מקור: תאילנד
שתף את המתכון