הוראות הכנה
מרכיבים
2כוסות קמח מנופה היטב
2 כפות שמן
כפית אבקת אפיה שטוחה
שלשת רבעי כוס מים
כפית וחצי מיץ לימון
שמן לטיגון עמוק
לסירופ :
כוס מים
כוס סוכר
שקית אבקת וניל
קורט הל טחון
2 טיפות מי ורדים
דבש
אופן ההכנה
מערבבים בקערת עירבוב את חומרי הבצק ומוסיפים מים בהדרגהלשים היטב עד קבלת בצק רך וגמיש
מרדדים את הבצק לעלה דק על מישטח עבודה יוצרים עיגולים ע"י כוס או קערית
מוריחים מעט שמן ומטגנים בשמן חם
עד השחמת החביתיות מוצאים מהשמן וטובלים בסירופ מוצאים ומגישים
הסירופ :
בסיר קטו לבשל את המים הסוכר לצמצם ללא עירבוב עד קבלת סירופ להוסיף מי ורדים והל טחון
לבשל כ2 דקות
להגשה לטפטף דבש על החביתיות
בתאבון
מגיש:
מקור: סבתא נגיבה
שתף את המתכון