חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אגרול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד המאכלים הסינים הידועים ביותר, והטעימים ביותר.
אגרול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד המאכלים הסינים הידועים ביותר, והטעימים ביותר.
הוראות הכנה
מרכיבים
רבע כרוב פרוס לרצועות דקות
2 גזרים מגוררים
1 חבילה של נבטים
3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
1 חבילה (בערך 250 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות דק
1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) חתוך דק
רבע כוס רוטב סויה
כף חומץ
כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
רבע כוס יין אדום מתוק
מעט שמן לטיגון
הרבה שמן לטיגון עמוק
2 חבילות עלים לסיגרים (ניתן למצוא כיום בכל סופר)
אופן ההכנה
במחבת ווק גדולה מחממים את מעט השמן. לאחר שהשמן רתח (והוא רותח מהר מאד בווק) מוסיפים את השום והג'ינג'ר. לאחר דקה של עירבוב מוסיפים את שאר הירקות למעט הנבטים. מערבבים היטב את הירקות בווק ולאחר כשתי דקות מוסיפים את הסויה, החומץ, רוטב הצ'ילי והיין ומערבבים. לאחר כשתיים שלוש דקות מוסיפים את הנבטים וממשיכים לערבב תוך כדי הבישול עד שמתרכך מעט. מכבים את האש ומשאירים בצד לצינון.
לוקחים עלה בצק אחד שמים בקצהו מעט מתערובת הירקות (ללא נוזלים!!!) ועושים גלגלול אחד כלפי המרכז. לאחר מכן מגלגלים את הקצוות (הימני והשמאלי) פנימה וממשיכים לגלגל את הבצק עם הירקות בפנים עד אליכם (מלמעלה למטה) כך שנוצר מעין גליל עם ירקות בפנים. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת מלית הירקות או עד שנגמרים עלי הבצק.
מחממים סיר עם שמן (לטיגון עמוק) ולאחר שהשמן רתח שמים את גלילות הבצק בתוך השמן לטיגון עד להשחמה יפה מכל הכיוונים.
זהירות לשים מספר גלילים בסיר לפי גודלו ובכל אופן לא יותר מ-4 ביחד מחשש שמא ידבקו אחד לשני.
מגישים עם הרוטב המיוחד לאגרול (ע"ע).
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון