הוראות הכנה
מרכיבים
רבע כרוב פרוס לרצועות דקות
2 גזרים מגוררים
1 חבילה של נבטים
3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
1 חבילה (בערך 250 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות דק
1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) חתוך דק
רבע כוס רוטב סויה
כף חומץ
כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
רבע כוס יין אדום מתוק
מעט שמן לטיגון
הרבה שמן לטיגון עמוק
2 חבילות עלים לסיגרים (ניתן למצוא כיום בכל סופר)
אופן ההכנה
במחבת ווק גדולה מחממים את מעט השמן. לאחר שהשמן רתח (והוא רותח מהר מאד בווק) מוסיפים את השום והג'ינג'ר. לאחר דקה של עירבוב מוסיפים את שאר הירקות למעט הנבטים. מערבבים היטב את הירקות בווק ולאחר כשתי דקות מוסיפים את הסויה, החומץ, רוטב הצ'ילי והיין ומערבבים. לאחר כשתיים שלוש דקות מוסיפים את הנבטים וממשיכים לערבב תוך כדי הבישול עד שמתרכך מעט. מכבים את האש ומשאירים בצד לצינון.
לוקחים עלה בצק אחד שמים בקצהו מעט מתערובת הירקות (ללא נוזלים!!!) ועושים גלגלול אחד כלפי המרכז. לאחר מכן מגלגלים את הקצוות (הימני והשמאלי) פנימה וממשיכים לגלגל את הבצק עם הירקות בפנים עד אליכם (מלמעלה למטה) כך שנוצר מעין גליל עם ירקות בפנים. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת מלית הירקות או עד שנגמרים עלי הבצק.
מחממים סיר עם שמן (לטיגון עמוק) ולאחר שהשמן רתח שמים את גלילות הבצק בתוך השמן לטיגון עד להשחמה יפה מכל הכיוונים.
זהירות לשים מספר גלילים בסיר לפי גודלו ובכל אופן לא יותר מ-4 ביחד מחשש שמא ידבקו אחד לשני.
מגישים עם הרוטב המיוחד לאגרול (ע"ע).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון