הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות דפים לאגרול
40 שרימפס קלופים (למעט הזנב) ונקיים
½ חבילה נבטים
100 גרם פטריות טריות פרוסות דק
2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
1 גזר מגורר
¼ כרוב קטן פרוס דק
2 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגביל קצוץ
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
½ כוס רוטב סויה
½ כוס יין אדום מתוק
1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים
שמן לטיגון עמוק
מעט שמן שומשום
רוטב צ'ילי חריף מתוק להגשה
אופן ההכנה
מחממים את שמן השומשום בווק. מוסיפים את השום, הצ'ילי והזנגביל. אחרי חצי דקה מוסיפים את הכרוב, הגזר, הפטריות והבצל הירוק. לאחר שהירקות מתרככים מעט מוסיפים את הסויה והיין ולאחר רתיחה מוסיפים גם את הקורנפלור המדולל. לאחר 3 דקות של הקפצה מוסיפים את הנבטים וממשיכים להקפיץ עד שהנבטים מתרככים. מורידים מהאש ומצננים.
לוקחים את דפי האגרול. בתוך כל דף מניחים מעט ממלית הירקות וחסילון אחד. מגלגלים בצורה כזאת שזנב החסילון נשאר מחוץ לאגרול (כך גם יהיה ניתן להחזיקו לצורך האכילה). חוזרים על הפעולה עד לסיום המלית או השרימפס או הדפים.
מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה קלה. מוציאים ומספיגים על נייר סופג. מגישים חם עם רוטב צ'ילי חריף מתוק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון