הוראות הכנה
מרכיבים
10 יח' עלי סיגר
שמן לטיגון עמוק
למלית:
1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים (גראנד סמיט) מגוררים גס
1/2 כפית שטוחה אבקת קינמון טחון
4 כפות דבש
150 גר' שקדים מולבנים ופרוסים
קורט פלפל שחור דק
מעט "דבק טבחים" - תערובת של ביצה, מים וקמח בשילוב צמיג שמאפשר הדבקת שולי האגרול.
לרוטב:
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה (32%)
2 כפות ברנדי (לא חובה)
להגשה:
גלידת וניל
100 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה
הכנת האגרול:
מערבבים בקערה את התפוח המגורר, הקינמון, הדבש, השקדים וקורט פלפל שחור. מעבירים למסננת מעל קערה אחרת וסוחטים היטב את הנוזלים (לשמור את הנוזלים להמשך!).
מניחים עלה סיגר על משטח העבודה, מניחים מילוי במרכזו (מאורך לרוחב), מקפלים את הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. מדביקים את השוליים עם "דבק טבחים" (תערובת של ביצה, מים וקמח במרקם צמיגי שימנע משולי האגרול להפרד). מטגנים בשמן עמוק להשחמה קלה.
הכנת הרוטב:
מניחים בסיר קטן את הנוזלים שסחטנו בהתחלה, את מיץ התפוזים, הברנדי והשמנת המתוקה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב יהיה סמיך יותר.
תוספות למנה:
קוצצים את אגוזי המלך וקולים קלות במחבת.
הגשה:
מניחים את האגרול במרכז, לצידו כדור גלידת וניל, למעלה מפזרים אגוזים קצוצים, ומעל הכל מזליפים מהרוטב שהכנו.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון