הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים (6 קבבים ארוכים):
700 גרם בשר טלה משובח (מומלץ לשלב חלקים מהשוק וחלקים מהצלעות)
300 גרם שומן טלה (ליה)
1 פלפל אדום (לא חריף), קצוץ דק מאוד
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק מאוד
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1.מתבלים את הבשר במלח ובפפריקה, מוסיפים את הפלפלים וטוחנים במטחנת בשר עדיף
להניח את הבשר על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין גדולה קוצצים בתנועות קצרות
ומהירות.
2.כאשר המסה כולה קצוצה דק, יש ללוש את הבשר היטב עד ליצירת גוש אחיד.
3.משפדים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ (שהושרה במים) קבב שטוח וארוך.
4.משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה ויאחד את מרכיבי השיפוד.
5.צולים על גריל פחמים ללא רשת, וסופגים את עודפי השומן (אפשר בעזרת שתי פיתות
שיוגשו אחר כך).
מגיש:
מקור: מסעדת Tike ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון