הוראות הכנה
מרכיבים
1 אווז נקי מנוצות
150 גרם צימוקים
100 גרם שזיפים מיובשים ללא הגרעין
100 גרם שזיפים מיובשים עם הגרעין
200 גרם משמשים מיובשים
2 בצלים גדולים פרוסים
1 ראש שום
2 כפות דבש
1 כף חומץ
1 בקבוק יין אדום מתוק (1 ליטר)
אופן ההכנה
ממלאים את האווז בשזיפים ללא הגרעינים, מחצית מכמות הצימוקים ומחצית מכמות המשמשים. מפזרים בתחתית של כלי חרס עמיד בחום (ובעל מכסה) את פרוסות הבצל ומחצית משיני השום (קלופות). את שאר שיני השום חוצים לשניים ומקלפים. מערבבים בכלי קטן את הדבש עם החומץ וכף יין אדום מתוק ומורחים על האווז (בעיקר בחלק הקדמי - אזור החזה) בעזרת מברשת. מניחים את האווז בכלי על הבצלים והשום כאשר החזה של האווז כלפי מעלה. מפזרים מסביבי את יתרת הפירות היבשים ואת היין האדום.
מכניסים (מכוסה) לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות לאחר כעשרים דקות. אופים כך במשך כשעה וחצי כאשר מדי פעם בודקים את האווז ושופכים עליו מעט מהנוזלים.
מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כעשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע שחום ויפה בחלקו הקדמי של האווז.
מגישים חם עם הפירות היבשים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון