חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אווז בפירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אווז מתוק עם פרות יבשים
אווז בפירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אווז מתוק עם פרות יבשים
הוראות הכנה
מרכיבים
1 אווז נקי מנוצות
150 גרם צימוקים
100 גרם שזיפים מיובשים ללא הגרעין
100 גרם שזיפים מיובשים עם הגרעין
200 גרם משמשים מיובשים
2 בצלים גדולים פרוסים
1 ראש שום
2 כפות דבש
1 כף חומץ
1 בקבוק יין אדום מתוק (1 ליטר)
אופן ההכנה
ממלאים את האווז בשזיפים ללא הגרעינים, מחצית מכמות הצימוקים ומחצית מכמות המשמשים. מפזרים בתחתית של כלי חרס עמיד בחום (ובעל מכסה) את פרוסות הבצל ומחצית משיני השום (קלופות). את שאר שיני השום חוצים לשניים ומקלפים. מערבבים בכלי קטן את הדבש עם החומץ וכף יין אדום מתוק ומורחים על האווז (בעיקר בחלק הקדמי - אזור החזה) בעזרת מברשת. מניחים את האווז בכלי על הבצלים והשום כאשר החזה של האווז כלפי מעלה. מפזרים מסביבי את יתרת הפירות היבשים ואת היין האדום.
מכניסים (מכוסה) לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות לאחר כעשרים דקות. אופים כך במשך כשעה וחצי כאשר מדי פעם בודקים את האווז ושופכים עליו מעט מהנוזלים.
מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כעשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע שחום ויפה בחלקו הקדמי של האווז.
מגישים חם עם הפירות היבשים.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון