הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
450 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים או 10 גרם שמרים טריים
3/4 כוס שמן תירס, אבוקדו
1 כפית מחוקה מלח
3 כפות וודקה
3/4 כוס מים
למלית:
צרור מנגולד
2 בצלים קצוצים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
לבשאמל:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
1.5 כוסות חלב
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
50 גרם גבינת עיזים סנט מור מגוררת דק
מלח ופלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמן , מלח, וודקה ומים ולשים היטב רק עד שנוצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק יתפח מעט ויתייצב. יתקבל בצק נוח לעבודה ובעל גוון ירוק עז.
3. מכינים את המלית: מפרידים מנגולד לגבעולים ועלים וקוצצים בנפרד.
4. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד, מטגנים יחד 2 דקות ומסירים מהכיריים.
5. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן עד לתחילת רתיחה. מוסיפים קמח ובוחשים לקבלת רביכה. מוסיפים חלב לאט ותוך כדי בחישה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות עד שמסמיך. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל לבן ומוסקט, מערבבים ומצננים. מוסיפים את תערובת המנגולד לבשאמל ומערבבים היטב.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
7. מכינים את האוזניים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
8. מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון