הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
- ½ כפית אבקת אפיה
- 3 כפות סוכר
- 1 כף ממתיק מלאכותי נוזלי
- 100 גרם מרגרינה
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
למלית:
- 4 כפות ריבה לייט
- 1 כף סוכר
- 20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפיה, הסוכר והממתיק המלאכותי.
- חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות לתוך הקמח.
- מפוררים את המרגרינה לתוך הקמח בקצות האצבעות עד שתיווצר תערובת פירורית.
- טורפים את הביצים עם הוניל ומוסיפים לקמח.
- בוחשים בעזרת כף ואחר-כך לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים.
- מרדדים את אחד הכדורים לעלה בעובי של 3 מ"מ.
- מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.
הכנת האוזניים:
- חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים.
- שמים במרכז על עיגול חצי כפית מלית וסוגרים לצורת משולש.
- צובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפיה.
- אופים בחום של 150°c במשך 30 דקות כאשר יש לבדוק מפעם לפעם שהמאפה לא משחים מדי.
- ממשיכים באותה צורה עם הכדור השני יחד עם כל שאריות הבצק.
חג שמח
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון