אוזני המן מבצק מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים brמתכון אוזני המן מבצק מיוחד של השף-קונדיטור הנס ברטלה. brבנוסף למתכון הרגיל מובאת גם גם גרסה ללא סוכר לבצק ולמילוי האגוזים br*** טיפ "שמרית" brאפשר להפוך כל בצק לבצק ללא סוכר ע"י שימוש ב"כמו סוכר" ביחס המרה של: br160 גר' "כמו סוכר" = 190 גר' סוכר רגיל = 210 גר' סוכר חום br
|
|
|
אוזני המן מבצק מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים brמתכון אוזני המן מבצק מיוחד של השף-קונדיטור הנס ברטלה. brבנוסף למתכון הרגיל מובאת גם גם גרסה ללא סוכר לבצק ולמילוי האגוזים br*** טיפ "שמרית" brאפשר להפוך כל בצק לבצק ללא סוכר ע"י שימוש ב"כמו סוכר" ביחס המרה של: br160 גר' "כמו סוכר" = 190 גר' סוכר רגיל = 210 גר' סוכר חום br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
· 500 גרם קמח (½3 כוסות) (רצוי שטיבל 2- לא חובה)
· ½ שקית או ½ קוביה שמרית
· 3 כפות סוכר (50 גר')
- לבצק ללא סוכר מחליפים את הסוכר ב-40 גרם "כמו סוכר"
( 2 חלמונים (ביצה מספר 2)
· חלב ½ כוס פחות 2 כפות (100 מ"ל)
· 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
· ¼ כפית מלח
· 1 כפית תמצית וניל
מלית אגוזי מלך (עם סוכר):
· 350 אגוזי מלך טחונים דק
· סוכר - 1 כוס ועוד 2 כפות (220 גר')
· 100 גרם מים רותחים (1/2 כוס פחות 2 כפות)
· 3 כפות ריבת משמש
· 2 כפות רום או ברנדי (לא חובה)
· גרידה מ ¼ לימון ו-½ תפוז
· ¼ כפית אבקת קינמון
למלית אגוזים ללא סוכר:
· 350 גרם אגוזי מלך טחונים דק
· 180 גרם "כמו סוכר"(תחליף סוכר)
· 100 מ"ל מים רותחים (1/2 כוס פחות 2 כפות)
· ½ כפית אבקת קינמון
· גרידה מ-¼ לימון
· גרידה מ-¼ תפוז
אופן ההכנה
מערבבים את השימרית עם הקמח. בשימוש עם קוביה מפוררים את הקוביה לקמח.
מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 6 דקות, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים.
הכנת המלית:
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.
הכנת אוזני ההמן:
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עיגולים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ .
מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה אחת.
מחממים תנור ל-180°c, מורחים שוב בביצה את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון