הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
1 כוס חלב
1 1/2 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
3 כפות צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
מיץ מלימון אחד
לבצק:
חצי כוס מים פושרים
חצי כוס חלב פושר
25 גר' שמרים
חצי כוס סוכר
קצת מלח
2 ביצים
50 גר' חמאה או מרגרינה
5-4.5 כוסות קמח רגיל
כפית תמצית וניל
מעט קליפת לימון
אופן ההכנה
להכנת המלית: מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד ומצננים.
ממיסים שמרים במים פושרים,מוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות.
מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח. מניחים להתפחה. כעבור שעה וחצי לשים שוב ומתפיחים 45 דקות.
לשים, מרדדים לעלה דק, חותכים לעיגולים גדולים, מניחים כפית מהמלית במרכז, אוספים ומהדקים לצורת משולש.
מורחים את אוזני ההמן במעט חלב ואופים בחום בינוני כ- 25 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון