הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לרביולי:
250 גרם קמח דורום, או קמח לבן
2 ביצים,
1 כף שמן
2 כפות מים.
1/4 כפית מלח
1 כף סוכר וניל
החומרים למלית הפרג:
חצי קילו פרג טחון טרי.
50 גרם פרות מסוכרים או צימוקים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כוס סוכר.
100 גרם חמאה או מרגרינה.
חצי כוס דבש.
כוס ורבע חלב.
החומרים לחמאת התפוז
מיץ מ 2 תפוזים
2 כפות ליקר תפוזים
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר [ רבע כוס]
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לרביולי:
1.מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים עד שנוצר בצק אחיד.
2.מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון ושומרים במקרר במשך שעה אחת.
3.מכינים עלים, רצוי עם מכונת פסטה וחותכים מהם מרובעים בגודל 5X5.
4.במרכז כל ריבוע מניחים את המילוי,ומקפלים למשולש מורחים את שולי
הריבוע בחלבון של ביצה מהדקים באצבעות מסביב סביב.
5.מבשלים במים רותחים מומלחים במשך 4-5 דקות.
אופן הכנת המלית
1.מבשלים בסיר בינוני את הסוכר, החלב והדבש עם החמאה עד לקבלת תמיסה
אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 5 דקות נוספות.
מצננים.
אופן הכנת חמאת תפוז
מבשלים את כל המרכיבים במחבת עד שיסמיכו ויבעבעו בבועות גדולות
לקרר לחם החדר.
הכנת המנה
במחבת שחוממה ממיסים את חמאת התפוז מוסיפים חצי כפית פרג ומטגנים בתוכה את הרבילוי עד לקבלת מירקם זהוב של הרביולי והרוטב נעשה סמיך משהו מוסיפים מעט ברנדי ומשלהבים
מגישים חם על צלחת שופכים מעל מעט חמאת תפוז בליווי רצועות גרד תפוז
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון