הוראות הכנה
מרכיבים
1 אוכף טלה במשקל של כ-1.8 ק"ג
1 קישוא חצוי לאורך כאשר כל חצי מחולק שלשלושה חלקים לאורך
150 גרם פטריות שמפיניון
½ בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
מעט מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס יין אדום מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
אופן ההכנה
במחבת גדולה (שניתן להכניסה לתנור) מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות (ממש קלות) את קישואים ומניחים בצד. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום והפטריות. מטגנים ביחד כשלוש דקות, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
חותכים את אוכף הטלה באמצעו לאורך לשני חלקים. כל חלק פותחים מעט כך שנוצר מעין כיס לאורך שניתן למלאו. בכל כיס שכזה שמים 3 רצועות קישוא ומחצית מכמות הפטריות המטוגנות עם הבצל. סוגרים את האוכף ומגלגלים. עם חוט (אם אין חוט מיוחד, בהחלט ניתן להשתמש בחוט תפירה) קושרים את האוכף כך שלא יצא ממנו המילוי ובטיגון הוא ישמור על צורתו הגלילית. חוזרים על הפעולה גם במחצית האוכף השנייה. באותה מחבת מניחים את שני חצאי האוכף כאשר צד השומן כלפי מטה. מטגנים על אש גבוהה במשך כ-10 דקות. הופכים וממשיכים לטגן 5-7 דקות נוספות. מכבים את האש. מטים מעט את המחבת, בזהירות, ובעזרת כף מוציאים את מרבית השומן שניגר (אך משאירים מעט). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים לנוח מעט.
בעזרת סכין מורידים את החוטים מסביב לאוכף ופורסים בזהירות פרוסות אחידות ומניחים בצלחות ההגשה. נפטרים מעודף השומן במחבת. מחזירים את המחבת לאש גבוהה ויוצקים פנימה את היין האדום. מגרדים עם כף עץ את המשקעים שנוצרו בתחתית המחבת). מוסיפים את רוטב הצ'ילי ומעט מלח ומצמצמים לכדי מחצית כמות הנוזלים. מסננים.
יוצקים בערך כף-2 כפות רוטב לכל סועד על מנת הכבש. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון