הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם דפי בצק פילו (6-8 עלים בגודל 30-35 ס"מ)
חמאה לשימון התבנית
1/3 כוס שבבי שקדים
1/3 כוס פיסטוקים לא מלוחים קצוצים גס
1/3 כוס אגוזי לוז קצוצים גס
1/3 כוס שבבי קוקוס מיובשים
1/3 כוס צימוקים
2 כפות סוכר
כוס שמנת מתוקה
כוס חלב
2 כפות דבש
כף עמילן תירס
טיפה או שתיים תמצית מי ורדים מרוכזת
אופן ההכנה
1. פורסים את עלי הבצק על משטח העבודה ומניחים להם להתייבש באוויר כחצי שעה
2. משמנים בחמאה תבנית קטנה (כ-20x20 סנטימטר), ומפוררים לתוכה את עלי הבצק
3. מערבבים בקערה את השקדים, האגוזים, הפיסטוקים, הקוקוס, הצימוקים והסוכר, ומפזרים על הבצק
4. מערבבים בקערה את השמנת עם החלב, הדבש, עמילן התירס ותמצית מי הוורדים, ויוצקים על הבצק והאגוזים
5. אופים בתנור בחום של 200° עד שהמאפה מזהיב (כחצי שעה)
6. בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון