חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אום עלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מספר הגרסאות לסיפור על אמו של עלי, שאלתרה את המנה, brקטן רק במעט ממספר הגרסאות למתכון פודינג הבצק והאגוזים המוקרם בשמנת הקרוי על שמה brאחדים מכינים אותו עם לחם יבש ואחרים עם בצק עלים או פילו brכשר לפסח זה לא, אבל תמיד אפשר לשמור את המתכון לאחרי החג br
אום עלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מספר הגרסאות לסיפור על אמו של עלי, שאלתרה את המנה, brקטן רק במעט ממספר הגרסאות למתכון פודינג הבצק והאגוזים המוקרם בשמנת הקרוי על שמה brאחדים מכינים אותו עם לחם יבש ואחרים עם בצק עלים או פילו brכשר לפסח זה לא, אבל תמיד אפשר לשמור את המתכון לאחרי החג br
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם דפי בצק פילו (6-8 עלים בגודל 30-35 ס"מ)
חמאה לשימון התבנית
1/3 כוס שבבי שקדים
1/3 כוס פיסטוקים לא מלוחים קצוצים גס
1/3 כוס אגוזי לוז קצוצים גס
1/3 כוס שבבי קוקוס מיובשים
1/3 כוס צימוקים
2 כפות סוכר
כוס שמנת מתוקה
כוס חלב
2 כפות דבש
כף עמילן תירס
טיפה או שתיים תמצית מי ורדים מרוכזת
אופן ההכנה
1. פורסים את עלי הבצק על משטח העבודה ומניחים להם להתייבש באוויר כחצי שעה
2. משמנים בחמאה תבנית קטנה (כ-20x20 סנטימטר), ומפוררים לתוכה את עלי הבצק
3. מערבבים בקערה את השקדים, האגוזים, הפיסטוקים, הקוקוס, הצימוקים והסוכר, ומפזרים על הבצק
4. מערבבים בקערה את השמנת עם החלב, הדבש, עמילן התירס ותמצית מי הוורדים, ויוצקים על הבצק והאגוזים
5. אופים בתנור בחום של 200° עד שהמאפה מזהיב (כחצי שעה)
6. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור:
שתף את המתכון