חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אום עלי קינוח מצרי - בגירסת פרווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקינוח המפורסם ביותר במצריים בהסבה למתכון פרווה
אום עלי קינוח מצרי - בגירסת פרווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקינוח המפורסם ביותר במצריים בהסבה למתכון פרווה
הוראות הכנה
מרכיבים
· 6-8 פרוסות חלה, ללא הקרום הקשה. (אפשר חלה ישנה).
· ½ ליטר מיץ תפוזים.
· ¼ כוס סוכר .
· כמה טיפות תמצית מי ורדים (אפשר לוותר ולא יקרה כלום).
· ½ כוס צימוקים.
· ½ כוס אגוזים.
· ½ כוס שקדים קלויים ללא מלח .
· ½ כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח .
· חופן קוקוס מגורד (אפשר לוותר).
למעטה שמנת:
· 1 כוס חלב קוקוס .
1 כוס שמנת צמחית
· 3 כפיות עמילן תירס – קורנפלור.
· 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנה:
· מסדרים את פרוסות הלחם על מגש לאפייה בתנור, בשכבה אחת.
· מערבבים ½ ליטר מיץ תפוז עם ¼ כוס סוכר, עד שהסוכר נמס, מוסיפים את מי
הורדים לחלב, יוצקים את מיץ התפוז הממותק על פרוסות הלחם הלבן. נותנים לכל
הנוזל להיספג בלחם.
· לשבור גס את כל סוגי האגוזים.
· לזרות את תערובת האגוזים על פרוסות הלחם ,להוסיף את הצימוקים ולפזר קוקוס מעל
הכול.
· מערבבים בסיר את השמנת הצמחית עם הסוכר, מערבבים את הקורנפלור בכוס
החלב קוקוס מוסיפים לתערובת שבסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
· יוצקים את תערובת השמנת הצמחית מעל לפרוסות הלחם והאגוזים
· מכניסים לתנור חם שחומם מראש ל - 180°c, ואופים כ - 25 דקות, או עד
שפני המאפה מזהיבים.
·
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון