הוראות הכנה
מרכיבים
· 6-8 פרוסות חלה, ללא הקרום הקשה. (אפשר חלה ישנה).
· ½ ליטר מיץ תפוזים.
· ¼ כוס סוכר .
· כמה טיפות תמצית מי ורדים (אפשר לוותר ולא יקרה כלום).
· ½ כוס צימוקים.
· ½ כוס אגוזים.
· ½ כוס שקדים קלויים ללא מלח .
· ½ כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח .
· חופן קוקוס מגורד (אפשר לוותר).
למעטה שמנת:
· 1 כוס חלב קוקוס .
1 כוס שמנת צמחית
· 3 כפיות עמילן תירס קורנפלור.
· 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנה:
· מסדרים את פרוסות הלחם על מגש לאפייה בתנור, בשכבה אחת.
· מערבבים ½ ליטר מיץ תפוז עם ¼ כוס סוכר, עד שהסוכר נמס, מוסיפים את מי
הורדים לחלב, יוצקים את מיץ התפוז הממותק על פרוסות הלחם הלבן. נותנים לכל
הנוזל להיספג בלחם.
· לשבור גס את כל סוגי האגוזים.
· לזרות את תערובת האגוזים על פרוסות הלחם ,להוסיף את הצימוקים ולפזר קוקוס מעל
הכול.
· מערבבים בסיר את השמנת הצמחית עם הסוכר, מערבבים את הקורנפלור בכוס
החלב קוקוס מוסיפים לתערובת שבסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
· יוצקים את תערובת השמנת הצמחית מעל לפרוסות הלחם והאגוזים
· מכניסים לתנור חם שחומם מראש ל - 180°c, ואופים כ - 25 דקות, או עד
שפני המאפה מזהיבים.
·
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון