הוראות הכנה
מרכיבים
קופסת שימורי משמש (420 גרם) בסירופ קל
30 גרם צימוקים
30 גרם תמרים יבשים מגולענים ופרוסים
1 בננה קטנה פרוסה
2 כפיות קורנפלור מעורבב במעט מים קרים
קורט קינמון טחון
4 ביצים, מופרדות
1 כף אבקת ממתיק מלאכותי
1 כפית תמצית וניל
4 כפיות מרגרינה רכה
4 כפיות אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
שמים את המשמש והסירופ במחבת טפלון בינונית, מוסיפים את הצימוקים, התמרים והבננה. יוצקים פנימה את הקורנפלור במים ומחממים, מאדים עד שמסמיך. מוסיפים קינמון ושומרים חם מעל אש נמוכה.
להכנת התערובת לאומלט: מקציפים את חלמוני הביצה עם הממתיק והוניל. בקערה נפרדת יבשה לגמרי מקציפים את חלבוני הביצה עד לקבלת קצף נוקשה. מוסיפים בתנועות קיפול את החלמונים.
מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה.
מכינים אומלט אחד בכל פעם: ממיסים במחבת בינונית כפית מרגרינה. מוסיפים רבע מתערובת הביצים ומבשלים כ- 2 דקות עד שהתערובת מתייצבת. שמים מתחת לגריל וצולים רק עד שהאומלט משחים מעט מלמעלה. מעבירים לכלי מחומם, יוצקים רבע מתערובת הפירות , מקפלים את האומלט , מפזרים מלמעלה אבקת סוכר ומגישים. חוזרים על הפעולה עם שלושת האומלטים הנותרים, כך שבסך הכל מקבלים 4 אומלטים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון