הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג נתחי אוסובוקו עגל
250 גרם שעועית ירוקה טריה קטומת קצוות
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית תבלין לקבב (אני משתמש בתבלין של חינאווי)
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית ציפורן טחונה
5-6 גרעיני הל שבורים
¼ כוס שמן
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר. אוטמים את נתחי הבקר מצד אחד והופכים. בשלב זה מוסיפים את הבצל. לאחר האטימה מהצד השני דואגים לכך שנתחי הבשר "ישבו" על הבצל. מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות והשעועית. מכסים ומאדים כך כחמש דקות. מוסיפים מעל את המלח, הפלפל, ההל, הציפורן, השום והתבלין לקבב. יוצקים מעל הכל מים כמעט עד לכיסוי של התבשיל ומכסים לבישול עד רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך עוד כשעתיים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון