הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס אורז עגול-ריזוטו
1 כוס מים
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
לערבב אורז+1 כוס מים ולבשל כל הזמן, כשכמעט אין נוזלים,מוסיפים חלב,כל פעם כוס אחת עד שהנוזל נעלם. את הסוכר מוסיפים לקראת כוס החלב האחרונה. בכוס האחרונה-אני לא מחכה עד שממש יעלמו הנוזלים כמו בכוסות הקודמות, כי אז זה יצא יבש מידי ,אלא , שהחלב יהיה סמיך מעט ועדיין עם נוכחות!!! לא לשכוח כל הזמן מערבבים.
כשזה חם,לצקת לצלוחיות ולשים במקרר.
מאחר ויש נטיה לכל העסק הזה ליצור קרום קשה בחלק העליון,כדאי לשים ניילון נצמד ממש על האורז.
אבל!!!
אני ומשפחתי הרומניה,מעדיפה את זה חם.
את הכוס האחרונה ממש לבשל מעט,לבדוק שהאורז כבר רך ונשארו יותר נוזלים. לצקת לצלחת מרק,לפזר קינמון ולאכול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון