חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז בסגנון אינדונזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקור המתכון בסדנא אינדונזית שערכה אתי אלימלך במטבח של מאיר השמן. טעמתי והתאהבתי. brבהתחלה חששתי מכמויות הכורכום, אבל זה הסתבר כ"שוס" לא קטן.
אורז בסגנון אינדונזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקור המתכון בסדנא אינדונזית שערכה אתי אלימלך במטבח של מאיר השמן. טעמתי והתאהבתי. brבהתחלה חששתי מכמויות הכורכום, אבל זה הסתבר כ"שוס" לא קטן.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז פרסי
1 קופסאת חלב קוקוס
150 גר' חמוציות מיובשות
מלח
אבקת מרק עוף - אני גם נגד, אבל זה טוב במתכון. מי שמתעקש יכול להחליף בציר עוף
2 כפות כורכום
שמן
1 בצל גדול קצוץ
אופן ההכנה
שוטפים את האורז, ומסננים.
קוצצים בצל, ומטגנים בשמן.
מוסיפים את האורז המסונן, ומטגנים קלות.
מוסיפים את חלב הקוקוס, החמוציות, אבק המרק והכורכום.
מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי +4 ס"מ מעל. במקרה של אורז בסמטי, מוסיפים יותר מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הכי קטנה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות.
מגישים ומתענגים.
מגיש: גן-עדן
מקור: אתי אלימלך
שתף את המתכון