הוראות הכנה
מרכיבים
2. כוסות אורז בסמטי
2.כפות שמן רגיל
2/3 2 כוסות מים
1/4 שורש ג'ינג'ר ממוצע קלוף ומגורר
3-5 שיני שום קלופות ומגוררות
1/2 1 כפית מלח
1/2כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית מסמרי ציפורן טחונים
אופן ההכנה
שוטפים את האורז כ-6 פעמים עד שהמים בו הוא שרוי הופכים צלולים.
משרים בקערת מים כ-20 דקות,מסננים ומייבשים.
טוחנים את התבלינים ומניחים בצד יחד עם המלח,ג'ינג'ר ושום.
בסיר רחב,יוצקים את השמן,ומתחילים לטגן את האורז על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות,מוסיפים את התבליניםוממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות.
מוסיפים 2/3 2 כוסות מים (באותה כוס המדידה של האורז),מגבירים את הלהבה עד לרתיחה.
מנמיכים את האש,מכסים את הסיר כך שבים הסיר והמכסה יהיה רדיד אלומיניום שיהווה איטום מוחלט, מבשלים 25 דקות.
מכבים את האש ונותנים לאורז עוד כ-5-10 דקות.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון