הוראות הכנה
מרכיבים
הירקות:
1.פלפלים בשלושה צבעים-אדום,ירוק וצהוב.
2.בצל לבן גדול
3.גזר
4. 10 פיטריות שמפניון טריות
5.רבע כרוב לבן
6.בצל ירוק(חופן קצוץ)
7.שמיר(חופן קצוץ)
שאר החומרים:
1. 5 כוסות אורז
2. 3 כפות סוכר חום
3. כפית פלפל שחור
4.מלח לפי הטעם
5.חצי כפית כמון
6.קמצוץ אגוז מוסקט
7.חצי כוס רוטב סויה
8. 7.5 כוסות מים רותחים
וכמובן מעט שמן
אופן ההכנה
1.חותכים את כל הירקות למקלות דקים.
2.מחממים שמן על הסיר ומתחילים לטגן את הירקות קודם את הבצל לאחר מכן מוסיפים את הגזר אחר כך את הפיטריות והפלפלים ואז את הכרוב(את הבצל ירוק והשמיר תישמרו לסוף שהאורז כבר מוכן.)
3.לאחר שירקות מטוגנים ומבריקים מוסיפים לסיר את האורז ואת כל התבלינים ומערבבים היטב עד לאחידות התערובת וטיגון קל של האורז
4.מוסים גם את רוטב הסויה
5.מוסיפים לסיר מים רותחים-כוס וחצי מים על כל כוס אורז(7.5 כוסות מים רותחים)
מכסים את הסיר ומנמיחים את האש ללהבה נמוכה למשך 15 דקות
6.ממולץ לתת לאורז לנוח עוז 10 דקות עם מכסה סגור
7.להוסיף את השמיר והבצל ירוק לערבב ולהגיש
בתאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון