הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
2 כפות חמאה
1 כפית זרעוני כמון
6 מסמרי ציפרון שלמים
חתיכת מקל קינמון
3/4 + 1 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
חומרים לפירות היבשים:
2 כפות חמאה או שמן
1/4 כוס צימוקים
4 משמשים מיובשים, קצוצים גס
1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים
3 כפות פטרוזיליה או כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
ממיסים החמאה בסיר גדול ומוסיפים כמון + ציפורן + מקל וניל + קינמון ומטגנים עד שזרעוני הכמון מעלים ניחוח נעים. מוסיפים את האורס מערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים המים, מלח, פלפל שחור וכורכום.
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים עד שהנזולים נספגים.
הכנת התערובת:
ממיסים החמאה במחבת קטנה ומטגנים את המשמשים, והצימוקים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקשיו ומטגנים כדקה נוספת.
כשהאורס מוכן מעבירים אותו לקערת הגשה (עם מכסה) ומקשטים בתערובת הפירות ובפטרוזיליה/כוסברה ומכסים כ - 5 דקות ואח"כ ניתן להסיר המכסה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון