חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז ירוק עם פול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי ירוק, כמו שפרסים עושים אורז. מתאים כארוחה קלה או כתוספת מרעננת בארוחה בשרית.
אורז ירוק עם פול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי ירוק, כמו שפרסים עושים אורז. מתאים כארוחה קלה או כתוספת מרעננת בארוחה בשרית.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
1 כוס פול מקולף וחצוי
צרור גדול של שמיר שטוף וקצוץ ללא הגבעולים
תפ"א מקולף פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
כורכום
מלח
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז היטב עד שהמים השוטפים צלולים.
2. בסיר בינוני שמים 10 כוסות מים מוסיפים את האורז עם 3 כפות מלח גדושות, מערבבים מעט.
3. מניחים את הסיר על להבה בינונית- גבוהה ומחכים עד שהמים יתחילו לבעבע.
4. מעבירים את האורז למסננת, מערבבים בעדינות את האורז המסונן עם השמיר והפול וכפית מלח.
שוטפים מעט את הסיר משאריות העמילן, ומניחים את הסיר על להבה גבוהה , מחממים בו 2-3 כפות שמן וחצי כפית כורכום, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים אותם עד שהם זהובים מעט.
5. מוסיפים את תערובת האורז הירוק, מכסים את הסיר ומבשלים שתי דקות על להבה גבוהה.
6. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה, ויוצרים 5 שקעים (ארובות) באורז באמצעות כף עץ הפוכה, מכסים במגבת נקיה ומכסים.
7. מחממים 1/2 כוס שמן, מוסיפים כפית כורכום ומערבבים. מזליפים את השמן מעל האורז וממשיכים לבשל מכוסה, עוד חצי שעה עד 40 דקות.
מגיש: יוסף ל
מקור:
שתף את המתכון