חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז לבו או שחום אחד אחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז מטוגן שיוצא אחד אחד. brבבקשה, הוראות מפורטות ומדויקות. brאם אפשר אורז לבן, ואם אפשר אורז שיוצא "שזוף" פה ושם. brתודה רבה!!!
אורז לבו או שחום אחד אחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז מטוגן שיוצא אחד אחד. brבבקשה, הוראות מפורטות ומדויקות. brאם אפשר אורז לבן, ואם אפשר אורז שיוצא "שזוף" פה ושם. brתודה רבה!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
1. כוס אורז ארוך (פרסי, תאילנדי, או פרסי בסמתי)
1/4 חבילת מרגרינה או 1/3 חבילת חמאה או שתי כפות שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 בצל קצוץ
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז ומניחים ליבוש לפחות לשעה או קונים מסוג איכותי שנופה
2. בסיר בינוני עם תחתית טובה ממיסים את החמאה/מרגרינה/שמן ומחממים
מעט מוסיפים את כוס האורז ומטגנים תוך עירבוב מתמיד אחרי כדקה מנמיחים
אש לאש נמוכה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך עירבוב מתמיד עד
שהאורז משנה את גוונו ללבן שנהב
לאורז לבן -
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
4.מוסיפים 2 כוסות מים מנמיחים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות מכוסה
5.מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ 5 דקות .
6."פתיחת האורז" עם סיום הצפיה של 5 דקות פותחים את המכסה ומתחילים
"לפתוח את האורז בסיר עם כף מלמטה למעלה בתנועות קיפול עדינות"
לאורז חום
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
מנמיחים את האש לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד לקבלת הגוון הרצוי של
האורז המיצוי המלא הוא כאשר הבצל הפך לזהוב (עם תמשיכו יחרך הבצל
והתבשיל יהיה מריר)
סעיפים 4,5,6 זהים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון