הוראות הכנה
מרכיבים
1. כוס אורז ארוך (פרסי, תאילנדי, או פרסי בסמתי)
1/4 חבילת מרגרינה או 1/3 חבילת חמאה או שתי כפות שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 בצל קצוץ
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז ומניחים ליבוש לפחות לשעה או קונים מסוג איכותי שנופה
2. בסיר בינוני עם תחתית טובה ממיסים את החמאה/מרגרינה/שמן ומחממים
מעט מוסיפים את כוס האורז ומטגנים תוך עירבוב מתמיד אחרי כדקה מנמיחים
אש לאש נמוכה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך עירבוב מתמיד עד
שהאורז משנה את גוונו ללבן שנהב
לאורז לבן -
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
4.מוסיפים 2 כוסות מים מנמיחים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות מכוסה
5.מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ 5 דקות .
6."פתיחת האורז" עם סיום הצפיה של 5 דקות פותחים את המכסה ומתחילים
"לפתוח את האורז בסיר עם כף מלמטה למעלה בתנועות קיפול עדינות"
לאורז חום
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
מנמיחים את האש לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד לקבלת הגוון הרצוי של
האורז המיצוי המלא הוא כאשר הבצל הפך לזהוב (עם תמשיכו יחרך הבצל
והתבשיל יהיה מריר)
סעיפים 4,5,6 זהים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון