הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז מלא או אדום (סוגת)
1/4 חבילת מרגרינה או 1/3 חבילת חמאה או שתי כפות שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון/כורכום/פפריקה
1 בצל קצוץ
תוספות אפשריות:
תפוח אדמה מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בטטה בינונית מקולפת מ ג ו ר ר ת במיגררת גסה
גזר גדול מגורר מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
אטריות דקות מטוגנות כמהה
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז ומניחים בקערה ממלאים מים עד לכיסוי + אצבע להשריה ללילה
2. בסיר בינוני עם תחתית טובה ממיסים את החמאה/מרגרינה/שמן ומחממים
מעט מוסיפים את כוס האורז ומטגנים תוך עירבוב מתמיד אחרי כדקה מנמיחים
אש לאש נמוכה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך עירבוב מתמיד עד
שהאורז משנה את גוונו ללבן שנהב
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
4.מעבירים לתבית פיירקס מוסיפים 2.5 כוסות מים מערבבים כמהה מצפים בנייר אלומיניום
מנקבים כ 5 חורים
5.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה ומחצה. ( בודקים באם לא רח דיו מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לעוד מחצית השעה)
6."פתיחת האורז" משאירים בתנור מחופה בנייר לעוד 20 דקות מוציאים ומסירים את נייר האלומיניום ומתחילים "לפתוח את האורז עם כף מלמטה למעלה בתנועות קיפול עדינות"
לאורז חום
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון