הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז בר
2 כוסות מים
2 כוסות אורז פרסי
2 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק עוף
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל שחור
שקדים פרוסים,קלויים
אופן ההכנה
בסיר מרתיחים 2 כוסות מים מוסיפים אורז בר .מכסים ומביאים שוב לרתיחה.מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ- 40 דקות.
בסיר נוסף מרתיחים 2 כוסות מים ואבקת מרק,מוסיפים בזהירות את האורז הפרסי,מוסיפים קצת מלח,פלפל שחור ומכסים במכסה,מנמיכים את הלהבה לקטנה עד שהנוזלים יתאדו
(כ 7דקות).בינתיים מחממים 1/4 כוס שמן ומוסיפים לאורז הפרסי שנוזליו התאדו.מכסים שוב כאשר מניחים מגבת מתחת למכסה וממשיכים על אש נמוכה עד שהאורז מתרכך. לפני ההגשה מערבבים את האורז הלבן עם אורז הבר, מפזרים למעלה את השקדים ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון