חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עם אפונה ושמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ מאוד
אורז עם אפונה ושמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ מאוד
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי חבילה אפונה טריה של סנפרוסט
1 חבילה שמיר
3 כוסות אורז
1 תפוח אדמה אדמה גדול מקולף פרוס לפרוסות
תבלינים
אופן ההכנה
לבשל את האפונה עם תבלינים כ-10 דקות לסנן לשים בצד
לבשל את האורז עם כפית מלח + כף כורכום חצי בישול לסנן ולשים בצד
בינתיים לקצוץ את שמיר
לקחת קערה לשים את האורז + האפונה + השמיר לערבב היטב
לשים את סיר האורז על הגז בו מעט שמן + כורכום לערבב עד שהשמן נעשה צהוב לחמם
ל-3 דקות להוריד לפזר את פרוסות תפוח האדמה בתחתית הסיר
לשפוך מעל את האורז עם האפונה והשמיר לשים על הגז עם אש גדולה ל-5-7 דקות
להנמיך את האש להכי נמוך
לקחת קערית עם 3 כפות מים + כפית מחקה של מלח + 3 כפות שמן לערבב ולמזוג על
האורז , לבשל על שהאורז נעשה רך
מגיש: חורמיאן שושנה
מקור:
שתף את המתכון