הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם אורז
100 גרם מרגרינה
בצל גדול קצוץ
כפית זרעי הל כתושים
כפית זרעי כמון כתושים
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
עלה דפנה
1ליטר חלב
חצי כוס פיסטוקים קצוצים
חצי כוס משמשים יבשים קצוצים
צחצי כוס תמרים קצוצים
אופן ההכנה
את האורז משרים במים למשך כשעה ומסננים
בסיר יש לחמם את המרגרינה ולהזהיב את הבצל
מוסיפים אתהתבלינים ומטגנים כ2-3 דקות
מוסיפים את האורז המסונן ומטגנים כ2-3 דקות נוספות
מוסיפים את החלב ומבשלים על להבה בינונית 20-25 דקות עד שהאורז מוכן
מסירים את המכסה למשך כ5 דקות כדי לאפשר לאדים לצאת
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בעזרת מזלג
*ניתן להחליף את הפיסטוקים באגוזי קשיו
*ניתן להשתמש בפירות יבשים אחרים
מגיש:
מקור: טורקי
שתף את המתכון