הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז פרסי קלסי
ירקות קצוצים דק לפי הפרוט הבא (למדוד את הכמות אחרי הקיצוץ)
2 כפות פטריות שמפיניון
2 כפות כרוב לבן עם מעט גזר מרוסק דק
1 כף פלפל צהוב
3 כפות בצל
3 כפות שמן זית משובח
½ כפית מלח
½1 עד 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
לחמם שמן זית בסיר בינוני ולהוסיף את הבצל הקצוץ.
להרתיח מים בקומקום ובינתיים לטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את הירקות הקצוצים , לערבב ולטגן מעט. להוסיף את האורז , לערבב ולטגן מעט. לצקת ½1 עד 2 כוסות מים רותחים לסיר ולערבב את הירקות והאורז. בזמן שהרתיחה מתחילה, להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מבושל. לפתוח מכסה ולערבב קלות. לסגור את מכסה הסיר לכבות את האש ולהמתין 5 דקות נוספות. לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.
להגיש חם
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון