הוראות הכנה
מרכיבים
כוס עדשים ירוקות נקיות ושטופות ומושרות במים למשך לילה
3 כוסות אורז
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לפרוסות
מעט כורכום
מלח פלפל מרק עוף
אופן ההכנה
לבשל את העדשים יחד עם התבלינים עד שיתרככו ולסנן
לשטף את האורז ולבשל בסיר עם כפית כורכום וכפית מלח שהאורז יהיה צהוב
לאחר חצי בישול האורז לסנן ולשטוף
לערבב את העדשים עם האורז היטב
לשים בסיר 3 כפות שמן ומעט כורכום לערבב ולחמם על הגז לאחר דקותיים
להוריד את הסיר מהגז לפזר את פרוסות התפוח אדמה בתחתית הסיר
לשפוך מעל את האורז המעורבב עם העדשים לשים על אש גדולה 5-7 דקות
להנמיך את האש להכי נמוך
לקחת קערה עם רבע כוס מים כפית מלח לערבב היטב עד שהמלח יימס
להוסיף 3 כפות שמן לערבב ולמזוג על האורז להמשיך לבשל עד שהאורז רך
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון