חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עם עדשים ירוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים מאוד
אורז עם עדשים ירוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים מאוד
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס עדשים ירוקות נקיות ושטופות ומושרות במים למשך לילה
3 כוסות אורז
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לפרוסות
מעט כורכום
מלח פלפל מרק עוף
אופן ההכנה
לבשל את העדשים יחד עם התבלינים עד שיתרככו ולסנן
לשטף את האורז ולבשל בסיר עם כפית כורכום וכפית מלח שהאורז יהיה צהוב
לאחר חצי בישול האורז לסנן ולשטוף
לערבב את העדשים עם האורז היטב
לשים בסיר 3 כפות שמן ומעט כורכום לערבב ולחמם על הגז לאחר דקותיים
להוריד את הסיר מהגז לפזר את פרוסות התפוח אדמה בתחתית הסיר
לשפוך מעל את האורז המעורבב עם העדשים לשים על אש גדולה 5-7 דקות
להנמיך את האש להכי נמוך
לקחת קערה עם רבע כוס מים כפית מלח לערבב היטב עד שהמלח יימס
להוסיף 3 כפות שמן לערבב ולמזוג על האורז להמשיך לבשל עד שהאורז רך
מגיש: חורמיאן שושנה
מקור:
שתף את המתכון