הוראות הכנה
מרכיבים
מים,אורז,שועית אדומה,שמן,גזר,תפוחי אדמה
תבלינים:מלח,קורקום,הל וקינמון
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר ומבשלים כוס שועית אדומה עד שהיא נעשית רכה מסננים ושמים בצד.
5,6 גזרים חותחים לרצועות דקות וקטנות ומטגנים במחבת עם קצת שמן עד שנהיה לו צבע חום,אחכ מרתיחים מים בסיר עם מלח וכפית קורקום ואחרי שזה רותח מוסיפים 3 כוסות אורז עד שהאורז מתבשל חצי בישול שוטפים ומסננים ומערבבים באורז במסננת כף קינמון וכף הל . בסיר לשפוך רבע כוס שמן עם כף מים וקצת קורקום לערבב ולסדר פרוסות תפוחי אדמה ועל התפוחי אדמה לסדר בשכבות אורז ,שועית אדומה וגזר ככה שלמעלה ישאר קצת אורז, להשים על הגז וכשיוצא אדים לשפוך למעלה קצת שמן 5 דקות על אש גבוהה ואחכ על אש נמוכה בערך שעה...בתאבון ובהצלחה
מגיש:
מקור: פרסי
שתף את המתכון