הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
1 כף שמן
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
3 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
1/2 כוס דבש
100 גר' צימוקים
50 גר' שזיפים שחורים יבשים ללא גרעינים
50 גר' משמש יבש
50 גר' אגוזי לוז
אופן ההכנה
1. מטגנים בכף שמן את האורז, מוסיפים מלח, כורכום במשך כ- 3 דקות.
2. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה, מבשלים כ- 18 דק'.
3. מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד רבע שעה,
4. מפרידים את האורז עם מזלג.
5. מטגנים בנפרד 2 בצלים קצוצים, מוספים גזר מגורד, ממשיכים לטגן עד להזהבה.
6. מוסיפים דבש, צימוקים, שזיפים,משמש,ואגוזים (הכל חתוך לקוביות קטנות)
7. מבשלים כ- 5 דקות על אש נמוכה
8. מערבבים עם האורז ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון