חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז פרסי עם פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי עם פירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
1 כף שמן
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
3 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
1/2 כוס דבש
100 גר' צימוקים
50 גר' שזיפים שחורים יבשים ללא גרעינים
50 גר' משמש יבש
50 גר' אגוזי לוז
אופן ההכנה
1. מטגנים בכף שמן את האורז, מוסיפים מלח, כורכום במשך כ- 3 דקות.
2. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה, מבשלים כ- 18 דק'.
3. מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד רבע שעה,
4. מפרידים את האורז עם מזלג.
5. מטגנים בנפרד 2 בצלים קצוצים, מוספים גזר מגורד, ממשיכים לטגן עד להזהבה.
6. מוסיפים דבש, צימוקים, שזיפים,משמש,ואגוזים (הכל חתוך לקוביות קטנות)
7. מבשלים כ- 5 דקות על אש נמוכה
8. מערבבים עם האורז ומגישים חם.
מגיש: lanah31
מקור:
שתף את המתכון