חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז פרסי עם תפו"א שחומים - טהה דיג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי אמיתי בניחוח זעפרן על מצע תפו"א פריכים מהממים.... brזעפרן - לקנות את התוצרת הספרדית. יש להזהר מחיקויים כגון זקן תירס צבוע בצהוב. brלזעפרן האמיתי ניחוח דומיננטי (למי שמכיר) brתפוחי אדמה אלו נקראים בפרסית "טהה דיג" (תחתית הסיר)
אורז פרסי עם תפו"א שחומים - טהה דיג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי אמיתי בניחוח זעפרן על מצע תפו"א פריכים מהממים.... brזעפרן - לקנות את התוצרת הספרדית. יש להזהר מחיקויים כגון זקן תירס צבוע בצהוב. brלזעפרן האמיתי ניחוח דומיננטי (למי שמכיר) brתפוחי אדמה אלו נקראים בפרסית "טהה דיג" (תחתית הסיר)
הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות אורז פרסי לבן יבש
2 תפוחי אדמה גדולים
חצי כוס שמן
תבלינים: מלח, כורכום, זעפרן
אופן ההכנה
משרים את האורז במים ובמלח לשעה בסיר עמוק .
שופכים את האורז שהשרינו לתוך מסננת גדולה מרתיחים מים, בתוך הסיר העמוק , מכניסים לתוכם את האורז ומערבבים. אחרי כ-20 דקות שוב שופכים את האורז עם המים לתוך המסננת.
פורסים תפוחי אדמה לפרוסות עבות, שמים להתייבש לעשר דקות עם מעט מלח.
לוקחים את הסיר הרחב, שמים בו רבע כוס שמן, ועל זה כפית של כורכום ועל זה מניחים את פרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מס' חוטי זעפרן. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות. כשזה מקבל את הצבע השחום, מנמיכים את האש ושופכים על זה את האורז, שיכבה אחר שיכבה. אחרי שמסיימים לשים את האורז בסיר, מטפטפים על האורז רבע כוס שמן. שמים מגבת נקייה על סיר האורז, מכסים את הסיר עם המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות נוספות.
בסיום פותחים את המכסה, מרימים את המגבת ומשאירים את הסיר פתוח ליציאת האדים לכ-5 דקות.
מגישים חם
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון