הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
1 גזר קלוף ומגורר
1 בצל קצוץ דק
חופן שקדים קלופים ומטוגנים קלות
½1 כוסות מים רותחים
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק עוף או פטריות (לא חובה)
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את האורז ומטגנים-מקפיצים דקה-שתיים
3. מוסיפים את הגזר, כורכום, אבקת מרקת מלח ומים רותחים.
4. מכסים ומאפשרים רתיחה נוספת ומעבירים לאש קטנה ל-10-15 דקות לפי סוג הסיר (10 דקות בסיר עבה, 15 בסיר דק).
5. אחרי הבישול שמים מגבת בין הסיר למכסה ל-5-10 דקות שיספגו האדים.
6. משרים את השקדים במים רותחים לכמה דקות להקל על הקילוף. מטגנים את השקדים הקלופים קלות ומוסיפים לאורז.
מגיש:
מקור: אחותי הבשלנית נעה
שתף את המתכון