חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז צהוב עם גזר ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז צהוב עם גזר ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
1 גזר קלוף ומגורר
1 בצל קצוץ דק
חופן שקדים קלופים ומטוגנים קלות
½1 כוסות מים רותחים
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק עוף או פטריות (לא חובה)
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את האורז ומטגנים-מקפיצים דקה-שתיים
3. מוסיפים את הגזר, כורכום, אבקת מרקת מלח ומים רותחים.
4. מכסים ומאפשרים רתיחה נוספת ומעבירים לאש קטנה ל-10-15 דקות לפי סוג הסיר (10 דקות בסיר עבה, 15 בסיר דק).
5. אחרי הבישול שמים מגבת בין הסיר למכסה ל-5-10 דקות שיספגו האדים.
6. משרים את השקדים במים רותחים לכמה דקות להקל על הקילוף. מטגנים את השקדים הקלופים קלות ומוסיפים לאורז.
מגיש: KerenAfik
מקור: אחותי הבשלנית נעה
שתף את המתכון