הוראות הכנה
מרכיבים
כ 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
3 גזרים בינוניים-גדולים
כוס גדולה אורז בסמאטי
כף מלח
כפית בינונית של קינמון
4-5 כפות שמן
אופן ההכנה
לגרד את הגזרים על פומפיה עבה.
בסיר טפלון, רצוי סיר שטוח מטגנים את הגזר בשמן עד שהוא רך מאד - כ 10 דקות (בזמן הטיגון להוסיף מעט מים).
להוסיף את קוביות העוף, כחצי כוס מים, מלח, קינמון.
להרתיח, לערבב ולבשל על אש קטנה יותר כ 15 דקות.
להוסיף את האורז, עוד כמות של פעם וחצי מים רותחים מכמות האורז (כוס גדולה וחצי).
לערבב בפעם האחרונה וזהו - חשוב - לא מערבבים יותר !! (כדי שלא יהיה דביק).
להרתיח כשתי דקות ואז להעביר לאש קטנה ולבשל עד שכל המים נספגים - כרבע שעה.
לתת לבישול לנוח כחצי שעה ויותר ואז לערבב בזהירות.
מגיש:
מקור: בוכרי מותאם לארץ
שתף את המתכון