חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אזני המן עם תמרים וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אזני המן מבצק פריך, במילוי מחית תמרים וצימוקים "שיכורים" - יותר טובות מכל אזן המן קנויה.
אזני המן עם תמרים וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אזני המן מבצק פריך, במילוי מחית תמרים וצימוקים "שיכורים" - יותר טובות מכל אזן המן קנויה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
70 גר' אבקת סוכר (בערך 7 כפות)
300 גרם קמח (2 כוסות גדושות)
חצי כוס שמנת מתוקה
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
למילוי:
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס מחית תמרים
אופן ההכנה
מילוי:
משרים את הצימוקים למשך הלילה ביין האדום. לאחר מכן מפרידים מהיין ומערבבים עם מחית התמרים.
הכנת הבצק:
מכניסים את החמאה (חתוכה לקוביות), אבקת סוכר, תמצית וניל, קמח ומלח למעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת מתוקה וברנדי ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק רך יחסית - לא לערבב יותר מדי, אלא בפולסים!
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים-שלוש שעות במקרר (אפשר גם במהלך הלילה).
לשים שוב, מרדדים היטב על משטח עבודה (שקימחנו היטב), לקבלת בצק דק. קורצים עיגולים באמצעות כוס גדולה או חותכן עוגית עגול, ומהם מכינים את אזני ההמן.
מניחים כף נאה של המלית במרכז עיגול הבצק, וסביבה סוגרים לצורת משולש, כאשר במרכז מותירים פתח. מהדקים היטב את קצוות הבצק למניעת פתיחה במהלך האפיה. בסה"כ ניצור כ-20 אזני המן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 20 עד 25 דקות, עד שאזני ההמן משחימות מעט.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון