הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה אטריות אורז
100 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק
½ ק"ג שרימפס נקיים
100 גרם ראשי קלמרי נקיים
¼ כוס רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות זנגביל קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 גזר פרוס דק
75 גרם בוטנים קלופים וחצויים
250 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
50 גרם פטריות שיטאקה שחורות מיובשות מושרות חצי שעה במים רותחים
½ בצל אדום בינוני פרוס גס
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות שמן צמחי
אופן ההכנה
משרים את השרימפס והקלמארי למשך הלילה בסויה, רוטב הצ'ילי, שן שום קצוצה אחת וכפית זנגביל קצוץ.
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומניחים בצד. פורסים את פטריות השיטאקה לפרוסות גסות.
מחממים את השמן בווק. כאשר השמן חם מוסיפים את השום והזנגביל ומקפיצים כחצי דקה. מוסיפים את חזה האווז המעושן ומקפיצים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את השרימפס והקלמארי יחד עם נוזלי המשרה ומקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים את הגזר, הבצל האדום והירוק, פטריות השמפיניון ופטריות השיטאקה ומקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים את אטריות האורז ואת היין האדום ומקפיצים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הבוטנים ומקפיצים עוד חצי דקה ומגישים חם מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון