הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר בצק פסטה מרודד.
5 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
12 בצלים ירוקים מופרדים לחלק הלבן ולחלק הירוק.
12 פטריות שיטאקי מושרות במים חמים
3 פטריות פורטבלו טריות
12 פטריות שמפיניון טריות חצויות
לרוטב:
רבע כוס מרק עוף צח
3 כפות רוטב סויה
כפית סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
חוצים את פטריות הפורטבלו לשניים ופורסים עבה. סוחטים את הפטריות היבשות, חותכים, מסירים וזורקים מהן את הרגל (העצית והלא אכילה) חותכים לרבעים. את החלק הירוק של הבצלים חותכים לרצועות ומי קרח. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
חותכים את יריעת הבצק במכונת הפסטה לאטריות דקות.
מבשלים במי מלח כשלוש דקות, מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים.
שמים את השמן בווק וכשהוא חם, מכניסים פנימה את השום, הג'ינג'ר והחלקים הלבנים של הבצלים הירוקים (שלמים ומנוקים). מטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את שלושת סוגי הפטריות לטיגון, תוך ערבוב של כשתי דקות. מוסיפים את האטריות, מלח ופלפל, מטגנים יחד כדקה.
מוסיפים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה וכל הזמן מערבבים. מבשלים יחד כדקה, מעבירים לכלי הגשה נאה, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון