הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
600 ג"ר בשר פילה מדומה או כתף מרכזי חתוך לקוביות 3X3
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס עבה
לאינגירי
3 חיצילים בינוניים
2 כפות מלח בישול
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
4 כפות שמן
1 כפית מלח
5 עגבניות
1 כפית בהראט
1 רסק עגבניות קטן
חצי לימון סחוט או 1/2 כפית מלח לימון
2 כפות סוכר
פפריקה חריפה (לא חייבים)
אופן ההכנה
לבשר
במחבת עם 2 כפות שמן משחימים את קוביות הבשר מוסיפים את הבצל והתבלינים
ומטגנים עד שהבצל שקוף מוסיפים את השום ומערבבים יחדיו עוד כדקה.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים כשעה ומחצה או עד שהבשר התרכך מסננים ומניחים בצד.
לאינגירי
1. קולפים את החצילים, חותכים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ, משרים במים ומלח בישול למשך 10 דקות ומסננים סוחטים קלות מיבשים ומטגנים עד השחמה.
2. חותכים את הבצל והעגבניות לעיגולים.
3. מטגנים במחבת עם מכסה את הבצל עם הבהראט עד להזהבה.
4. בסיר עם ידיות מתכת או תבנית פיירקס מסדרים חצי מכמות הבצל בשכבה מסודרת , מעליה מסדרים שכבה של חצילים.
5. מעליה מסדרים את קוביות הבשר
6. מעליה מסדרים שכבה של הבצל שנותר ומעליה שכבה של עגבניות.
5. ממיסים את רסק העגבניות עם הלימון, סוכר ומלח בנוזלי הצלי ויוצקים מלמעלה.
6. מבשלים על להבה בינונית כמחצית השעה או עד שהנוזלים מתאדים.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון