הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם ביצי קרפיון (שני שליש כוס ביצים)
3.5 כוסות שמן (700 סי.סי.)
חצי כף מחוקה מלח לימון
1 כפית מחוקה מלח
200 סי.סי. (כוס בדיוק) מי סודה.
אופן ההכנה
מכינים בעזרת מיקסר יד.
בקערה גדולה שמים את ביצי הדג ומתחילים להקציף רק בכיוון אחד כשבכל פעם מוסיפים שפיכת שמן קטנה. לא מוסיפים שמן לפני שהשמן הקודם נבלע לגמרי והעיסה נראית אחידה.
מוסיפים את המלח ומלח הלימון ועוצרים את פעולת המקצף.
כעת מכינים כוס סודה ביד ימין מקציפים וביד שמאל שופכים טיפין טיפין את הסודה.
ממאה גרם ביצים וקצת שמן יוצא יותר מקילו ממרח.
מגיש:
מקור: אודטה
שתף את המתכון